Нашиот ЕВС волонтер Фуркан од Турција, одржа On-line работилница преку платформата ZOOM, на тема „ Животот на младите во Турција“. 

На работилницата тој зборуваше за формалното и неформалното образование во Турција, функционирањето на средните училишта, факултетите како и невладините организации. 

На оваа работилница присуствуаат млади од Општина Прилеп, како и други ЕВС волонтери од Турција, Италија и Франција. 

Работилницата заврши со квиз. 

September 17, 2020

Written by:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X