Пулс Радио е место во кое младите новинари од Прилеп во текот на изминатите 12 години ги започнаа првите чекори во радионовинарството и продукцијата.

ул. Цар Самоил бр.18 Прилеп, Р.С. Македонија

Забавни и едукативни емисии.

Емисиите се емитуваат на најразлични јазици во зависност од желбата на слушателите и волонтерите. Најчесто се емитуваат емисии на македонски и англиски јазик.

Секој млад ентузијаст кој сака да ги подобри своите новинарски вештини, да креира свои радио емисии, придонесувајќи кон збогатување на музичкиот и културниот живот.

Едноставно со потполнување на следнава апликација:

Планирање и подготовка на радио програма и емисии, правење приказни, известување, истражување, техничко уредување и постпродукција.

Вклучувањето на младите во Пулс е со цел учење технички, продукциски, вештини за пишување и известување до развивање и деконструирање медиумски содржини – тесно поврзани со процесите на медиумско образование и писменост.

Преку нашата достапност во заедницата, нашата станица е централно место за слушање, грижливо место каде што нашите слушатели ќе можат да се соберат за да научат и да го откријат срцето на заедницата што го прави толку извонредно место за едукација и забава каде што креативноста цвета.

Ќе работиме заедно за да замислиме и да се подготвиме за она што ќе го донесе иднината – нови технологии, стратешки можности, програмирање и партнерства во заедницата, како и предизвици кои допрва треба да се дефинираат, за да ги исполниме надежите и очекувањата на илјадниците слушатели кои зависат од вас. Се надеваме дека ќе ни се придружите.

Имате прашање?

Faq Form
X