По повод празникот 8 Ми Март-Меѓународниот ден на жената, Младински Совет Прилеп заедно со ИНФО СEГА и ЕВС волонтерите од Турција, Италија и Франција  одржаа креативна работилница во основното училиште „Рампо Левката“ во Прилеп. 

На работилницата учениците изработуваа честитки за своите мајки, цртаа, креираа, се дружеа и се забавуваа. 

Младинскиот совет им се заблагодарува на учениците за нивното несебично гостопримство и отвореност за соработка, а посебна благодарност до наставничката Габриела Салатоска 

Младинскиот совет Прилеп и Младинскиот информативен и советодавен Центар ИНФО СЕГА заедно со локалните и ЕВС волонтерите ќе продолжат со спроведување на креативни работилници. 

 

March 4, 2020

Written by:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X