Секој град има своја посебна убавина и нешто што го карактеризира и го прави да биде поразличен од другите. 

Секое место на оваа планета има свои верувања и свои навики.  Последниве децении, стана подостапно и понормално да патуваме наоколу и нашата улога е токму таа – Да ги истражиме местата и да ги прифатиме токму какви што се:Позитивни и негативни.  ЕВС волонтерите на МСП изработија весник каде што прават компарација помеѓу нивниот роден град и градот Прилеп. 

Тука, можете да го погледнете весникот изработен од ЕВС волонтерот Леонардо од Италија, каде што го опишува начинот на живот во Прилеп и неговиот град Новара. 

 

Written by:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X