Вчера, на 24 февруари,Младински Совет Прилеп заедно со ИНФО СЕГА и ЕВС волонтерите од Турција, Италија и Франција  одржаа креативна работилница во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп по повод Прочка. 

Вчера, на 24 февруари,Младински Совет Прилеп заедно со ИНФО СЕГА и ЕВС волонтерите од Турција, Италија и Франција  одржаа креативна работилница во основното училиште „Блаже Конески“ во Прилеп по повод Прочка. 

На работилницата учениците изработуваа маски за Прочка , цртаа , креираа , играа игри , се дружеа, учеа и се забавуваа . 

Младинскиот совет им се заблагодарува на учениците за нивното несебично гостопримство и отвореност за соработка, а посебна благодарност до наставничката Гордана Џокоска. 

Младински совет Прилеп и ИНФО СЕГА заедно со локалните и ЕВС волонтерите ќе продолжат со спроведување на креативни работилници 

Доколку сакате да ја погледнете целосната галерија од работилницата, притиснете тука. 

 

February 25, 2020

Written by:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X