Зошто музиката е толку моќен социјален лепак? 

Има нешто за музиката што се чини дека нè приближува едни до други и ни помага да се собереме како заедница. 

Нашата ЕВС волонтерка од Франција-Жад, изработи напис каде што ја презентира важноста на културата на танцот и музиката на Балканот. 

Музиката е повеќе од обично задоволство.
Музиката е природен ресурс за поврзување на луѓето.
Без разлика дали на концерти, социјални настани, конференции, музиката може да ни помогне да се поврземе, да соработуваме и да се грижиме едни за други. 

Погледнете го написот тука. 

March 25, 2020

Written by:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

X