Обележување на велосипедски патеки низ улиците во Прилеп

Транспортот на две тркала наголемо се размножува низ Прилеп, тоа се пријатели на околината, евтини и прифатливи.

Овој тренд се забележува на улиците во градот каде се повеќе и повеќе луѓе на различни години, млади и стари, даваат приоритет на замена на автомобилите со пешачење или возење велосипед. Велосипедот има долг рок на траење, и затоа се смета како трајна инвестиција при што отвара модерени можности на патување. И доколку нема велосипедски патеки во градот, но и нема моментално доволни кои би можеле да бидат означени на картата, се комплицира движењето со велосипеди што придонесуваат за ризик на оштета. Во исто време, обележувањето на велосипедски патеки ќе биде значајно и за туристите да се движат полесно, но и да ја откријаат новата култура.

Возењето велосипед е многу здрава спортска активност, иако медицинарите препорачуваат употреба на велосипед како највисок степен на релаксација и губење килограми. Со други зборови, доколку го употребуваме нашиот велосипед за дневни активности, педалирањето од една на друга страна, би донел убав, долг живот, кој тие го поддржуваат.

Преку нивното појавување во 19ти век, велосипедот се изборил многу, во обид да ги достигне модерните чекори меѓу различните вредности на транспортни возила кои се употребуваат во модерното време. Во многу региони, тие претставуваат главно превозно средтство.

Обележувањето на велосипедски патеки претставува мотивација за граѓаните, кои ги откажуваат возилата кои се убиствени за околината, дневно ги јадат, трошејќи часови во метеж, и поминување часови на велосипед кои даваат дополнителни часови на спортување. Велосипедот е најпознатото и најцивилизано возило на човештвото. Другите форми на транспорт преку развојот можат да станат ноќна мора. Само велосипедите би ви ја исчистиле душата.

Пренесете го Вашето мислење на OPIN

OPIN платформата претставува европска алатка за електронско учество на младите. 
Коалиција на Младински Организации СЕГА започна со имплентација на проектот OPIN во Март 2017, со цел зголемување на младинското електронско учество во процесот на донесување на одлуки во Општина Прилеп