Запознајте го AquaSonic, првиот подводен бенд во Светот

Пеејќи и играјќи потполно потопени во резервоари со вода, колективците првпат изведоа AquaSonic во Холандија во 2016 година. Сега, тие се подготвени да го донесат проектот на овогодинешниот Сиднеј фестивал во Австралија, кој ќе се одржи од 6-9 јануари во Carriageworks

Инструментите на Аква Соник се специфично направени во соработка со производители во САД, Канада, Велика Британија и Данска.

Оригинален настап навистина и нешто ново на музичката сцена.