Репертоар на театарот „Војдан Чернодрински“ за оваа недела !

Оваа недела на репертоарот во театарот „Војдан Чернодрински„ ги имате претставите „Демократија„ и „Пиреј“.  На 11.04.2019 год. (четврток) со почеток

Read more

Претстава „Казимир и Каролина“

На сцената на театарот „Војдан Чернодрински“ на прилепската публика ова сабота (23.02.2019) ќе и биде претставена претставата „Казимир и Каролина“.

Read more

„ПИРЕЈ“ повторно на сцената на театарот „Војдан Чернодрински“

На 18.02.2019 год. со почеток од 19:30 часот на сцената на Народниот Театар „Војдан Чернодрински“ повторно ќе биде изведена претставата

Read more

АНКЕТА: 25 ОТСТО ИСПИТАНИЦИ НЕ ПРОЧИТАЛЕ НИТУ ЕДНА КНИГА ВО 2018 ГОДИНА

Од вкупно 690 испитаници, 170 лица прочитале само една книга, 160 прочитале две книги, 130 прочитале три книги и 130

Read more

Прилепскиот театар на гости во Враца – Бугарија

Театарот „Војдан Чернодрински“ со претствата „Обѕрни се во гнев“во режија на Kристина Димитрова, на 18 мај 2018 гостува на Фестивалот

Read more