Репертоар на театарот „Војдан Чернодрински“ за оваа недела !

Оваа недела на репертоарот во театарот „Војдан Чернодрински„ ги имате претставите „Демократија„ и „Пиреј“.  На 11.04.2019 год. (четврток) со почеток

Read more

Трибина по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

На 21.02.2019 (четврток) со почеток во 18:30 часот, во Гимназијата „Мирче Ацев“ во Прилеп, ќе се одржи трибина посветена на

Read more

Претстава „Казимир и Каролина“

На сцената на театарот „Војдан Чернодрински“ на прилепската публика ова сабота (23.02.2019) ќе и биде претставена претставата „Казимир и Каролина“.

Read more