Најголемите хитови на Тоше Проески

Тодор „Тоше“ Проески (25 јануари 1981 – 16 октомври 2007) е една од најголемите македонски и балкански ѕвезди на музичкото естрадно небо. Музичката кариера ја започна со настапот на прилепскиот фестивал Мелфест во 1997, каде што и победи изведувајќи ја песната Yesterday од Битлси. Патот кон ѕвездите му го отвораат песните Пушти ме (1997) и Остани…