Голем концерт на Лозано на 23 март во „Борис Трајковски“

После повеќе од десет години на сцената, навистина дојде време за сигурно еден од најквалитетните вокали на Балканот во моментов,

Read more

Андре Риу во јуни во Македонија !!!

Современиот “крал на валцерот” како што го нарекуваат, или еден од најпопуларните интернационални музичари на денешницава, човекот кој го обединува

Read more

Занимливости за Виенскиот новогодишен концерт

Утринскиот Новогодишен концерт од Виенската филхармонија е навистина прекрасен настан за почеток на новата година, кој традиционално се одржува од

Read more

Богата уметничка и музичка програма на репертоарот на НУЦК Марко Цепенков

И овој петок, НУЦК Марко Цепенков излегува со богата културно-музичка програма за својата верна публика. Одберете меѓу изложбата “Дали и

Read more