Саат кула во Прилеп

Во центарот на градот Прилеп се наоѓа саат кула која што претставува споменик на културата. Чукањето на саатот не е секогаш означување на времето. За животот и времето што минува саатот жали и вика „Ах…“

Фуркан Озмен, ЕВС волонтер од Турција беше љубопитен за историјата што се крие зад оваа саат кула, па реши да подготви краток напис за тоа.
Написот погледнете го тука.

Translate »