Прилеп низ уметноста

Дали е можно да го замислиме секојдневниот живот без култура и уметност?
Како сведоци на секојдневните случувања околу нас, можеме да кажеме дека културата е составен дел од животот на човекот.

Уметноста, како дел од културата, ги тера луѓето да бидат оптимисти за својата иднина. Уметноста е извор на инспирација, преку која луѓето се мотивираат.
Уметноста може да биде форма на комуникација меѓу луѓето, се цел да се се фокусираат на вообичаени теми за подобрување на човештвото.

Тука, можете да го видите написот изработен од нашиот ЕВС волонтер Леонардо, во кој тој кратко ја опишува културата и уметноста во Прилеп.

Translate »