Налеј, Налеј – Македонија е љубовна приказна

Сите ние Македонците, ја знаеме песната Налеј, налеј, зад која се крие една љубовна приказна.

Нашиот ЕВС волонтер Леонардо беше љубопитен за тоа, па одлучи да истражи и да изработи напис во кој зборува за историјата на оваа песна.
Написот можете да го погледнете тука.

Translate »