Могила на непобедените

Могилата на непобедените претставува меморијален комплекс во спомен паркот на Револуцијата во Прилеп. Спомен паркот на Револуцијата e изграден во 1961 година во чест на загинатите борци од НОВ.

Могилата е од големо историско културно значење за жителите на градот Прилеп. Денес, овој парк е исто така често посетен за рекреација од страна на жителите на градот.
Нашиот ЕВС волонтер Фуркан, изработи напис во кој на кратко го презентира значењето на паркот денес.

Написот можете да го погледнете тука.

Translate »