Магичната убавина на Кападокија

Познати по своите уникатни карпести формации и неверојатни можности за летање со балон, небесните пејзажи на Кападокија се едно од најпопуларните природни чуда во Турција.

Пред три до четири милиони години, серија вулкански ерупции ја потресоа Централната анадолска област, формирајќи го она што сега го знаеме како Кападокија, место како од бајка.
Нашиот волонтер Фуркан, изработи весник во кој што го опишува ова волшебно место.
Весникот погледнете го тука.

Translate »