Култура на музиката и танцот

Зошто музиката е толку моќен социјален лепак?

Има нешто за музиката што се чини дека нè приближува едни до други и ни помага да се собереме како заедница.

Нашата ЕВС волонтерка од Франција – Жад, изработи напис каде што ја презентира важноста на културата на танцот и музиката на Балканот.

Музиката е повеќе од обично задоволство.
Музиката е природен ресурс за поврзување на луѓето.
Без разлика дали на концерти, социјални настани, конференции, музиката може да ни помогне да се поврземе, да соработуваме и да се грижиме едни за други.

Погледнете го написот тука.

Translate »