Крајбрежен и поморски туризам во Турција

Туризмот во Турција е фокусиран во голема мера на различни историски места, како и на поморските летувалишта долж бреговите на Егејското и Средоземното Море.

Турција, исто така, е популарна дестинација за култура, спа и здравствена заштита.
Нашиот ЕВС волонтер Фуркан, изработи краток весник во кој што ги презентира најпопуларните поморски туристички места во Турција.

Весникот можете да го погледнете тука.

Translate »