Вкусниот десерт од Бурса-Млечна алва

ЕВС волонтерот на Младински Совет Прилеп – Сезер, изработи краток напис во кој зборува за еден од најпознатите и највкусните десерти во Бурса-млечна алва.

Денес, млечната алва направена само во Бурса, е најпосакуван десерт во рестораните и занаетчиските продавници поради неговата ниска цена и добриот и квалитетен вкус.
Написот погледнете го тука.

Translate »