Game of Thrones Сезона 8: Се што знаеме досега

Официјално е: Шоуто нема да се врати до 2019 година.

Осмата сезона на Game of Thrones, ќе ima шест епизоди и може да содржи подолги епизоди.

По завршувањето на шестата сезона “Game of Thrones” во 2016 година, продуцентите Бениоф и Вајс рекоа дека планираат да го завршат шоуто по уште 13 епизоди кои ќе бидат поделени помеѓу две финални сезони.

Седмата сезона траеше седум епизоди – така едноставната аритметика сугерираше дека осум сезони ќе бидат долги шест епизоди. Во јануари 2018 година, HBO потврди дека навистина ќе содржи шест епизоди.

Лесно е да се запрашаме како шоуто би можело да ги заокружи сите постоечки приказни во само шест епизоди, без да го забрза раскажувањето и да го игнорира концептот на времето, повеќе отколку што веќе го има.

Game of Thrones we hate you!