Анкета „Младите и Европските Вредности“

Коалиција СЕГА е носител на проектот „Младите и европските вредности“  кој е финансиски поддржан од Владата на РСМ преку Програмата за финасирање на програмски активности на здруженија и фондации. Проектот има за цел да придонесе кон развиен и одржлив граѓански сектор кој…

Завршен настан – Активно вклучување на младите во организациските практики на МСП

На 6.11.2019 година, во просториите на Младински Совет Прилеп се одржа Промотивен настан за презентирање на програмските активности на МСП!!! Промотивниот настан го организиравме во рамките на проектот: „Активно вклучување на младите во организациските практики на МСП“ кој Младински Совет Прилеп го спроведува…

„Медена земја“ во Прилеп

„Медена земја“ во вторник (22.10.2019) во ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Кога еден ќе го прекрши правилото, сите ја плаќаат цената. Последната пчеларка во Европа се соочува со сериозен предизвик кога треба да ги спаси пчелите и да ја зачува природната рамнотежа.…

Најголемите хитови на Тоше Проески

Тодор „Тоше“ Проески (25 јануари 1981 – 16 октомври 2007) е една од најголемите македонски и балкански ѕвезди на музичкото естрадно небо. Музичката кариера ја започна со настапот на прилепскиот фестивал Мелфест во 1997, каде што и победи изведувајќи ја песната Yesterday од Битлси. Патот кон ѕвездите му го отвораат песните Пушти ме (1997) и Остани…

Активно вклучување на младите во организациските практики на МСП

Младински Совет Прилеп во периодот од 15.мај 2019 – 14 ноември 2019 година го спроведува проектот: „Активно вклучување на младите во организациските практики на МСП”. Главна цел на проектот е подобрување на транспарентноста на МСП за известување за организациските активности преку подобрување на…

Youth Employment in Europe

The EU supports Member States in reducing youth unemployment and increasing the youth employment rate in line with the wider EU target of achieving a 75% employment rate for the working-age population (20-64 years). Employment and youth policies are the responsability of member states.…

Концерт на „Танец“ во Прилеп

На 04.07.2019 год. со почеток во 20:00 часот на сцената на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе се одржи целовечерен концерт на националниот ансамбл „Танец“. Концертот ќе биде по повод 45-тото јубилејно изнадние на Фестивалот на народни инструменти и песни…

Одржана Конференција „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“

На 21 јуни 2019 година, во хотел ТЦЦ Гранд Плаза во Скопје се одржа Конференција „Предизвици на практикување на волонтерство во заедницата“.  Оваа Конференција е во рамките на проектот „Зајакнување на младинската вклученост во локалните заедници” кој го спроведува Коалиција на младински…

Обука за младински лидери од проектот C.O.D.E aBc

Од 4ти до 11ти мај 2019 година се одржа 7 дневна обука за младински лидери во Бад Бланкенбург и Ерфурт, Германија. Целта на обуката беше младинските лидери од Македонија, Франција и Германија да се стекнат со вештини и знаења за интернационална младинска…

Youth economic development programs – possibilities for youth

Youth economic development is increasingly important with more than 1.8 billion young people in the world today, changing demographics, and the need to counter violent extremism where many youth are unemployed and disaffected. How can we help youth successfully join the workforce?…