Balkan Voices 2019

Фондацијата БЕСТ и Американскиот универзитет во Бугарија го промовираат Балкански глас (Balkan Voice), вториот  годишен меѓународен ораторски натпревар во Бугарија, кој ќе се одржи оваа пролет. Турнирот ќе се одржи од 8-ми март до 10-ти март во прекрасниот кампус на АУБГ и ќе биде домаќин на приближно 100 натпреварувачи од 9-12 од училиштата на Балканот.

Овој турнир е можност за средношколци од целиот Балкан да се натпреваруваат со оригинални оратори (тука може да се најде водич за почетници), да се создадат нови пријатели од други земји и да се запознаат со образовните можности на Американскиот Колеџ во Бугарија. Balkan Voice ќе им обезбеди на студентите крос-културно искуство кое ќе им овозможи значително да се поврзат со учениците од други земји и да стекнат нови перспективи. Ние веруваме дека е важно сите студенти да добијат пристап до идните можности преку говор и дебата, а турнејата на Американскиот Колеџ во Бугарија и учество на факултетски предводени работилници за време на Balkan Voice, ќе им овозможат на учениците со нова перспектива да одат на универзитет. Меѓународниот турнир во Бугарија, исто така, ќе им овозможи на идните НАЈДОБРИ студенти да добијат вредни интеркултурни искуства преку говор и дебата.

Kако да аплицирате ?

  1. Тренерот / менаџер на тимот или ученик мора да ја пополни оваа Google Form, која вклучува дел каде треба да се постави мотивационо писмо.
  2. Покрај тоа, вклучете ги и причините за поради кои вашите членови сакаат да учествуваат на Balkan Voices турнирот.

Повикот траее до 27.01.2019 год., а селекцијата ќе биде извршена до 31.01.2019 год.

Трошоците за патување, сместување и исхрана ќе бидат покриени од страна на организацијата.

Повеќе детали за турнирот или за апликацијата можете да најдите на следниов линк.