Ја користите ли сопствената пауза за да му купите појадок на шефот?
Ве ангажираат дури и кога не можете?
Останувате ли прекувремено, а неплатено на работа?
Незгодно ли ви е да кажете дека законски имате право на повеќе денови одмор, а не 15, и тоа календарски?

Накусо, колку сте свесни за сопствените работнички права? 

Со пополнување на анкетата понудена во прилог, со вашите искрени одговори ќе придонесете кон претставување на вистинската слика за правата на младите во нивниот работен однос, а дополнително и кон зголемување на свеста и заштитата на младите од работодавците.

Доколку се интересирате повеќе за Работничките права за Млади, следете ги на
Младински Совет Прилеп, Facebook или Инстаграм профилите.


Анкета

January 17, 2018