„Медена земја“ во Прилеп

„Медена земја“ во вторник (22.10.2019) во ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. Кога еден ќе го прекрши правилото, сите ја плаќаат цената. Последната пчеларка во Европа се соочува со сериозен предизвик кога треба да ги спаси пчелите и да ја зачува природната рамнотежа.…

Најголемите хитови на Тоше Проески

Тодор „Тоше“ Проески (25 јануари 1981 – 16 октомври 2007) е една од најголемите македонски и балкански ѕвезди на музичкото естрадно небо. Музичката кариера ја започна со настапот на прилепскиот фестивал Мелфест во 1997, каде што и победи изведувајќи ја песната Yesterday од Битлси. Патот кон ѕвездите му го отвораат песните Пушти ме (1997) и Остани…

To teach French to small kids – A new experience!

Since a couple of weeks, I realize some French courses with a kindergarten call Montessori just like the method. I begin in the end of September and I teach them different kind of vocabulary in french. For example: how to present himself,…