A new training in Skopje

On the date between 17th and 20th, I went to a new and longer training in the capital of North Macedonia. Around 10 volunteers from all the country came to this meeting to share that unique moment. Turkish, french, greek, german, dutch…

Активно вклучување на младите во организациските практики на МСП

Младински Совет Прилеп во периодот од 15.мај 2019 – 14 ноември 2019 година го спроведува проектот: „Активно вклучување на младите во организациските практики на МСП”. Главна цел на проектот е подобрување на транспарентноста на МСП за известување за организациските активности преку подобрување на…

ЕВС – Најдобрата одлука во мојот живот

Да ги споделиш своето знаење, вештини и помош со оние на кои им треба – тоа е нешто посебно. Волонтерството е совршена шанса да го направиш тоа. Да бидеш волонтер значи да постанеш дел од свет без граници, стереотипи и дискриминации, свет…