My long trip in Paris

On August 04, I left Macedonia to come back to France for my VISA. I needed this paper because beyond 3 months in Macedonia, you do not estimate as a tourist person so you need a reason to stay longer (like worker…

Youth Employment in Europe

The EU supports Member States in reducing youth unemployment and increasing the youth employment rate in line with the wider EU target of achieving a 75% employment rate for the working-age population (20-64 years). Employment and youth policies are the responsability of member states.…

Македонското DJ дуо – Cyrillic со нов летен хит !

“Break My Heart” е насловот на новиот супер сингл на македонската ЕДМ атракција Cyrillic која од неодамна е ексклузивец на Скај Ај Ентертејмент. Се работи за модерна денс трака со моќни поп вокали во која суптилно е вградено, а истовремено силно изразено…

C.O.D.E aBc – младинска размена во Германија

Во периодот од 25.07 до 03.08.2019 години во Германија е одржана младинска размена во рамките на проектот C.O.D.E aBc, кој е долгорочен проект на Коалиција на младински организации СЕГА, Landesjugendwerk der AWO Thüringen од Германија и Maison Pour Tous Leo Lagrange од…