Локален младински културен центар во Прилеп – предлог на младите!

Младинскиот културен центар би бил вистинско место за најмладите. Сега е време кога младите луѓе како да се афирмираат меѓусебно, па почнуваат да ги истражуваат предностите кои ги имаат, и да ги развиваат хобијата кои ги прават нив среќни. Во нашиот град…

Што се случува на тренингот за младински работници во Италија?

Започна тренингот “StoryBorders 2” организиран од XENA Италија во соработка со Младински Совет Прилеп. Во текот на оваа работна недела, од 11 до 15 Септември, 15 учесници од Македонија, Босна, Грција и Унгарија, заедно со професионалци и експерти во областа на новинарството…