Што слушате и кои сте вие!

Покрај учеството, музиката стана важен фактор во сечиј живот кај мажите. Ако преферирате поп, рок, хип хоп или дури и рап стил, секако не можете не можете да замислите ден без мелодија на најгласно. Принудно го дава духот на доза добро расположение и страст во животот. Научно е докажано дека различен тип на музика може да варира при мислењето и психата. Но, влијанието не е ограничено од психолошки аспект, бидејќи не знаеме дека психичката граница функционира во нашето тело. Има директна разлика помеѓу музиката, срцето и циркулаторниот систем, во зависност од брзината на мелодијата, срцето го зголемува или успорува при пулсирање. Врската во срцето би ја продолжила температурата во телото, па релаксирачките музички линии би ја фаворизирале температурата во телото, задолжително во пораст. На работа, демострирано е дека музиката го намалува стресот и тензијата. Не се срамете да слушате добра песна, кога сте на работа, со сигурност не би ја намалил работната способност, баш напротив.

Веќе, нашиот стил на музика зборува за тоа каква личност станува збор, па според научниците: Блуз фановите имаат зголемена самодоверба, креативност, отвореност, пристап и смиреност. Џез фановите исто така се со голема самодоверба, креативни, отворени, и тивки. Класичната музика создава самодоверба, креативност, повлеченост. Рап фановите се одсикуваат со самодоверба и се отворени. Кантри и западната музика се за работници и авантуристи. Рок и хеви- метал фановите се со помала самодоверба, креативност не работат многу, се помируваат.

Фановите на комерцијална поп музика развиваат самодоверба, работат напорно, имаат пристап, но не се многу тивки.

Само што утврдивме дека музиката е сегашност насекаде, особено во центрите за купување. Покрај овој факт, понекогаш подвлијание на најразлични типови на музика, зголемувањето на продуктивност дава обрзаност. Мозокот реагира тажно или весело на музика. Различно од тоа како емоциите се контра ефект, постојат два типа на емоции и поврзаност во музиката. Осет или чувство. Ова значи дека понекогаш навистина не ја разбираме мелодијата без навистина да ја почувствуваме. Затоа кога се соочуваме со лоша музика треба да бидеме љубезни, не депресивни.  Веќе има многу анализи зошто музиката има влијание на човековото тело, па останува отворена темата во тип на парадокс, музиката се живее и слуша.

Музиката не е тоа што го слушаш, тоа што го чувствуваш.