Четврто издание на „Winter Apricots 2019“

Започна четвртото издание на „Winter Apricots 2019“ во Киното „Мис Стон“ во Прилеп.

 

Станува збор за колективен, повеќедисциплинарен, уметнички проект кој ќе резултира со мала уметничка книга.

Фестивалот започна на 12.12 (четврток) и ќе трае до 14.12.2019 год.(сабота). Во трите филмски денови се со когезивна филмска програма составена од 12 филмови од Балканска и Национална Селекција, два музички концерти (за отварање и затворање на фесивалот), како и една работилница за филмска критика.