Прилепскиот театар со нова премиера !

Прилепскиот театар „Војдан Черднодрински“ со уште една примера. Стаува збор за претставата „Арапска ноќ“ на Роналд Шимелфениг.

 

Премирената ќе се случи на 17.05.2019 год. (петок) со почеток во 20:00 часот.

Сценографијата и костимите се дело на Јулијана Војкова – Најман, а музиката на Фолтин. ДраЃматург е Лидија Митоска – Ѓорѓиевска.

Во претставата играат: Игор Трпчески, Даниела Иваноска, Ангела Наумоска, Александар Степанулески и Димитар Ѓорѓиевски.