Новогодишна програма – Општина Прилеп

Oштина Прилеп ја објави својата Новогодишна програма, која ќе биде исполнета со културно-уметники перформанци и истата ќе траее од 25-31.12.2018 година.

Во продолжени ви ја претставуваме Новогодишната програма:

25-30 декември 2018 година

11:00 / 13:00 Детска претстава „Новогодишна бајка“, кино „Мис Стон“

11:00 / 18:00 Новогодишен креативен базар и активни креативни работилници, плоштад „Методија Андонов Ченто“

13:00–18:00 Детски перформанс „Работилница во Лапонија“, плоштад „Методија Андонов Ченто“ 26 декември 2018 година

19:00 Концерт на класична музика „Предновогодишно со звуците на хармониката“, голема сала НУЦК „Марко Цепенков“

31 декември 2018 година, плоштад „Методија Андонов Ченто“

ДЕНСКА ПРОГРАМА

11:00 Почувствувајте ја новогодишната магија со вовчето на Дедо Мраз и пријателите низ улиците на Прилеп

13:00 Новогодишно дружење со Дедо Мраз и пријателите и многу изненадувања за најмладите

14:00 Концерт на групата The Four

ЦЕНТРАЛНА ВЕЧЕРНА ПРОГРАМА

21:30 Настап на Нино Величковски со своите тамбураши

22:15 Настап на Гоце Чоки и Фортисимо Бенд

23:30 Настап на групата The Hounds

23:55 Обраќање на градоначалникот Илија Јованоски

00:00 Огномет

00:45 Dj Dave Schwartz и Dj Alek Young