Нај – исчекувани паметни телефони за 2017

Мобилините телефони станаа повеќе од завист и често нивната потреба е прекумерна, па затоа луѓето се спремни да платат ијладници евра од нивниот џеб за да го имаат најновиот паметен телефон за кој се верува дека е најдобар и има добар рејтинг во општеството. Листата на нај- исчекувани телефони за 2017 започнува со новиот iPhone.

iPhone 8 (Есен 2017)

Секако последниот производ на Американците би морал да си најде свое место меѓу најпознатите телефони, кој ветува чуда. iPhone 8 Plus доаѓа со двојна камера која сега е надоградена преку нови ефекти. Корисниците ќе можат да ги употребат различните видови на лица и да ја променат фотографијата во вистинско време. Функцијата се нарекува Portrait Lighting.  Најевтиниот iPhone 8 ќе кошта 699$, а iPhone 8 Plus ќе изнесува 799$.

Вниманието на светот овие денови ќе биде насочено кон Cupetino, CA, каде AppleCo ќе ја обелодени новата линија на iPhone, заедно со iPhoneX. Светот заборави дека Google припрема нешто навистина важно.

Pixel 2 (Есен 2017)

Пиксел XL е предходник кој се очекува да има поголем, искривен дисплеј, кој е замена за Google phones. Исто така, Pixel 2 ќе има Snapdragon 835 процесор и ќе биде водоотпорен. Овој телефон ќе биде пуштен на 4 Октомври, 2017, каде Pixel XL ќе го пушти во употреба Pixel XL, првите два телефони кои се 100% под капата на Mountain View Company.

Galaxy Note 8 (Септември 2017)

Самсунг се согласи дека ќе го врати големиот екран на телефони со црсто уверување при „враќање на подобар, посигурен и иновативен Note8“. iPhone X и Galaxy Note 8 се најпопуларните телефони оваа година. Двата доаѓаат со сличен екран, имаат најнова технологија и чинат многу. Телефонот веќе може да се најде по продавниците.

LG V30 (Есен 2017)

Иако не е многу познато што LG  навистина сака да постигне со новиот телефон, освен фактот што ќе има Snapdragon 835 процесор. Доколку го следат V20 рецептот, ќе привлечат многу луѓе кои го употребуваат телефонот за слики. Како за спецификациите на LG V30, најинтересен аспект е тоа дека телефонот е рачен, како што е безграничниот OLED дисплеј. Тоа е доста интересен настан, бидејќи тоа ќе биде првиот OLED екран што LG го користи после Gflex серијата.

Moto Z2 Force

Ќе ја затвориме листата со навистина многу изразен паметен телефон, кој излезе ова лето. Тоа е новиот 5,5’’ паметен телефон со PODEL панел, (пластичен OLED, флексибилен модел на екран, заштитен од удари) со QHD резолуција, ShatterShield заштита која е подобра од Gorilla glass, Snapdragon 835 постава, 4GB Рам, 64GB внатрешна меморија и двојна камера со 12 мегапиксели сензор на сликата. Во рамки на дизајнот, новиот модел ја задржува формата на првата генерација Moto Z, со зголемена рамка на фрејм, но доаѓа со потенок оклоп. Цената на овој телефон е околу 800$ во САД.

Веќе производителите се залагаат за најдобрите понуди, навистина не е важно кој телефон ќе се крие под вашиот џеб, е навистина битно тоа дека многу нешта се кријат помеѓу облеката и техниката.