Концерт на ТРИО КОЛЕГИУМ

Во петок во ликовниот салон при Домот на културата „Марко Цепенков“ – Прилеп, со почеток во 19:00 часот, концеерт ќе имаат ТРИО КОЛЕГИУМ.

Триото е составаено од Александра Коцевска – мецосопран, Менка Богоевска – виолина и Глигор Гелебешев – пијано.

Во проголжение ја имаате и програмата за вечерта:

 1. Венецијанска канцона – „Дојди на море“
 2. Г. БРАГА – Ангелска серенада
 3. A.ПЕСТАЛОЦА – Чирибирибин
 4. Р.ЛОВЛАНД – Песна од тајната градина
 5. Е.ЕЛГАР – Поздрав на љубовта
 6. С. РАХМАЊИНОВ – Засакав јас за жал
 7. П.И.ЧАЈКОВСКИ – Јас во полето бев тревичка
 8. Ф.ШУБЕРТ – Серенада
 9. Ф.ПУЛАНК – Патеки на љубовта
 10. Ж.Б.ВЕКЕРЛИН – Мајко кажи ми
 11. К.ГАРДЕЛ – танго
 12. В.ДИ КЈАРА – Ла спанјола
 13. Џ.САНТОС – Аусенција
 14. Ф.ОБРАДОРС – Ел вито
 15. Ж.БИЗЕ – Кармен

ВЛЕЗОТ НА КОНЦЕРТОТ Е СЛОБОДЕН !