Како да запознаете нови пријатели

Фактот дека децата запознаваат нови пријатели е лесно. Има многу интересни активности каде би можеле да запознаете нови деца и да направите од нив пријатели. Секој би започнал со игра, сон, бонбонче или играчка. Нештата стануваат поразлични кога сте возрасен, пред се, поради можноста од срамежливост при поставување на тоа прашање: “Дали сакате да ми бидете пријател’’?

“Пријателите ќе почувствуваат дека навистина светот би можел да биде поскромен од што навистина е, бидејќи вие познавате луѓе со слично искуство, како што е изреката “Го осознавање светот преку пријателите“. Добра идеа е да создадеме нови пријатели кои би ни ги промениле боите во животот.

Следуваат неколку предлози од Пулс Радио кои придодаваат за храброста во зборување со непознати луѓе кои се отворени кон светот.

  1. Кажете здраво

Сериозно, ова е тоа на што го обожаваме.

Смеењето, според нас е на прво место бидејќи е најмоќно средство за воспоставување на комуникација него што можеме да замислиме. Луѓето кои се смеат, наспроти оние со намуртено лице, се сметаат за поатрактивни, подетски, посреќни, попристапни. Биди свој, отворен и позитивен како личност. Не биди странец.

  1. Приклучи се во клубот

Биди свој. Следи го хобито и активностите во кои уживаш, тогаш би имал шанса да запознаеш луѓе со слични интереси. Бркајте ја вашата страст, не од другите! Огледај се на локалните тимови и активнитите клубови. Доколку работиш правилно, ти би ги запознал правилните луѓе. Би можел да волонтираш при некој менторски програм во околината, насекаде каде страста би ве водела. Направете пријатели за подобар живот? Ура, ура!

Клучот овде е да направите нешто добро тогаш кога навистина сакате да го направите. Доколку се приклучите во групата со значителна причина, бидете сигурни дека ќе бидете лично исполнети. Пробување на нови нешта со идеја за живот до крај, наместо да се доветете во положба да осознавате само нови другари.

  1. Повлечете го вашиот телефон

Кога чекате да запознаете некој во бар, спротивставете си се кон лизгање нив вашиот Инстаграм или Фејсбук поле. Исто, престанете со допишување кога сте на ред на автобуска. Повеќе контакт очи во очи со луѓето, повеќе би биле посакувани кон самите нив. Имајте на ум дека другарството може да резултира со едноставно изговорање „Здраво“. Само научете да го негувате секој момент, не го губете вашето време на интернет. Вистинските пријатели се секогаш поинтересни од оние на Фејсбук.

  1. Истражувајте

Понекогаш е лошо и претставува вид на опасност да излезете сами во вашиот град, но е исто така идеално да се почувствувате слободен, уживајќи во она што ќе го видете. Сменете ги навиките, променете го вашиот секојдневен пат до работа, училиште или другите активности. Заземете го вашето место во парк, можеби со добра книга или омилена музика, и чекајте на луѓето да ви пристапат. Вообичаено, кажете да на секоја нова работа. Бидете надвор од рутината.

  1. Посетувајте културни настани

Доколку сте прифатливи и понекогаш се чувстувате слободен. Концерти во парк, изложби, драми се само почеток. Тогаш би имале нови теми на разговор со присутните. Пробај да бидеш во тек со настаните, интересен и пријатен. Можете да ја следите нашата страна, (http://pulseradio.mk/) бидејќи ние имаме нови интересни настани кои би ви донесле нови пријатели.

При вашето формирање пријатели, вреднувај го своето и уживај во она што другите ти го додаваат како личност – рекол Нелсон.

Доколку ти се допаѓаат нашите предлози, излези и започни со примена.