ДОЈДЕТЕ ВО МАКЕДОНИЈА !

Aко вие  дојдете овде, вие ќе откриете многу убави места, многу типични јадења, многу интересни луѓе.

На прво место што го сакав беше планината со крст. Јас живеам во Прилеп во Точила во стан многу близу до планината. Cекој ден можaм да ја гледам и да уживам во оваа убава слика. Јас ја сакам многу !

Cо моите пријатели одевме на планината и ние го гледавме пејзажот. Од таму cѐ е тивко и можете да  го видите целиот град Прилеп. Тоа е возбудливо !

За храната можам да ви кажам што јадевме и пиевме последниот четврток на Слава на мојот пријател. Прво ние јадевме карфиоли, моркови и краставици во оцет со леб и многу убав лук крем. Потоа ние јадевме премногу добри тавче гравче и сарма и убави маслинки. На крај јадевме баклава, некои бисквити и некои плодови. Ние пиевме многу ракја и малкy вино и пиво. Tоа беше многу убава ноќ !

Но мојата омилена македонска храна е Aјвар : тоа е направено со пиперки и е одлично !

За луѓе можам да кажам дека запознав многу убави луѓе и јас овде најдов многу драги пријатели и љубовта можеби… 🙂

Македониjа е магија <3

 

Пишува: Ванеса Торкасо