Ајде да направиме листа за оваа есен!

Можеме да кажеме дека есента е најпоетското годишно време.  Менувањето на времето не прави повнимателни, побавни и понекогаш дава нови чувства кои пробуваме да ги приспособиме. Есента е сезона на одбивање, кога многу од нас се враќаат назад од одмор и почнуваат со адаптација на работна атмосфера, имаат добра листа на нешта кои треба да се направат, проекти што треба да бидат направени и теми кои треба да се решат.

Џорџ Елиот рекол „Вкусна есен“! Мојата душа e наклонета кон тоа, и кога би бил птица, би летал околу Земјата надгледувајќи ја успешната есен. И не можеме да ја одложиме идејата, есента има своја убавина, па убаво е да го направиме лицето да изгледа свежо во ова носталгично време, но и како да се адаптираме кон отстапките на времето?

Одговорот е едноставен – музика! Музиката е секогаш добар одговор.

Од наше лично искуство, знаеме дека ништо не може да е подобро од многу музика, па ние ви даваме задача да ја преслушате листата од 7 песни кои ќе го означат шармот од оваа сезона и кои би не научиле како да се однесуваме оваа есен.

  1. Green Day – Wake Me Up When September Ends

2. Guns N’ Roses – November Rain

3. Halsey – Haunting

4. Lo-Fang – You’re The One That I Want

5. Paramore – When It Rains

6. Snow Patrol – Run

7. Led Zeppelin – Dazed and Confused