“Авантурите на Пинокио„ во театарот “Војдан Чернодрински„

Во сабота на 22 декември 2018 – со почеток од 13.00 ч. ќе биде изведена претпремиера на детската претстава „Авантурите на Пинокио„

Во недела на 23 декември 2018 со почеток од 12.00 ч. закажана е премиера на истата.

Претставата „Авантурите на Пинокио„ е во режија и драматизација на Дарко Ковачовски, сценографијата, костимите, маските како и куклата ги осмисли и направи Надја Василева, музиката ја подготви Томе Темелкоски..Превод Лидија-Митоска Ѓоргиеска.

Актерската екипа ја сочинуваат:

Пинокио- Јасмина Станкоска-Мицкоска,

Џепето-Андон Јованоски,

Лисанина-Наташа Ачански,

Мацони- Александар Тодески,

Моцарело-Даниела Иваноска,

Балдини- Димитар Црцороски и Катерина Чакмакоска- Клинческа како алтернација.

 

Резервации на билети на 076 442 378.