Winter Apricots – Викенд на кратки филмови од Јужна Африка

Овој викенд на 28ми (петок) и 29ти (сабота) април во киното „Мис Стон“ – Прилеп, ќе се одржи четвртиот по ред викенд на кратки филмови од фестивалот и 12 месечниот проект Winter Apricots. Овој викенд ќе ја опфати културата, боите и кинематографијата на Јужна Африка во дводневен настан со почеток од 20:30 часот.

За повеќе информации околу досегашните активности на Winter Apricots можете да ја посетите Facebook страницата на: www.facebook.com/winterapricotsfestival