Целовечерен концерт на TRIO DOLCE во Прилеп.

Во склон на Прилепско Културно Лето во Прилеп, на 22 август 2017г. од 20.00 часот во ликовниот салон на ЦК„Марко Цепенков“ целовечерен концерт ќе одржи TRIO DOLCE.

Настапуваат:
Светлана Богданоска – Флејта
Андријана Дукоска – Виолончело
Марија Шамоска Буџаковски – Пијано

Програма:
1. A. Piazzolla – “Oblivion“
2. L. Farrenc – Trio Op.45
– Allegro deciso
– Andante
3. P. Gaubert – Trois aquarelles
No.III – Sérénade
4. C.M. von Weber – Trio Op.63
– Allegro moderato
– Allegro vivace (Scherzo)

Концертот е поддржан од Министерството за култура, во рамките на Прилепското културно лето што го организира ЦК„Марко Цепенков“