Концерт на пијано – Огненка Герасимовска

Петок (21.08) со почеток во 19:00 часот во просториите на НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, ќе се одржи концерт на пијано од страна на Огненка Герасимовска. 

Таа ќе се претстави со класична музика со следните композиции:

Јоханес Брамс
• Шест дела оп. 118
– Интермецо во a-moll, Allegro non assai, ma molto appassionato
– Интермецо во A-dur, Andante teneramente
– Балада во g-moll, Allegro enegrico
– Интермецо во F-dur, Allegretto un poco agitato
– Романса во F-dur, Andante
– Инермецо вo es-moll, Andante, largo e mesto
• Четири дела оп. 119
– Интермецо во h-moll, Adagio
– Интермецо во e-moll, Andantino un poco agitato
– Интермецо во C-dur, Grazioso e giocoso
– Рапсодија во Es-dur, Allegro risoluto
Клод Дебиси
• Месечева светлина, III став од Бергамска Суита
• Слики, I книга
– Одблесоци во водата
– Омаж на Рамо
– Движење